Doğu-Batı Klasikleri Okuma Grubu’nda I. Dönem Başlıyor!

Meridyen Derneği beş yılı aşkın bir süredir gençlerle yürütmekte olduğu Münazara Kulübü, Kurmaca Kısa Film Atölyesi ve Sinema ve Sanat Okumaları ile gençlerin entelektüel ilgilerine yön verme gayretinde olmuştur. Onların doğru ve güzel olanın izini sürme çabalarını her daim desteklemiştir.
Meridyen, ‘güzel olan ne varsa geçmişte saklı ya da geçmişte kaldı,’ nostaljisi içine düşmeden; ancak yine de insanoğlunun tarih boyunca aşk, keder, ümit, savaş, hastalık, barış, yalnızlık, çaresizlik gibi bin bir halinin edebiyatta, mimaride, müzikte, felsefede vücut bulduğu eserler yani “Klasikler” üzerine düşünmeden bugünkü dertlerimize derman bulamayacağımız inancıyla Doğu-Batı Klasikleri Okuma Grubu için bir program oluşturmuştur. Şair, yazar Ahmet Murat Özel rehberliğinde, doğunun, özellikle de Müslüman doğunun edebî klasiklerinden yapılacak bir seçki ile gençler ayda iki kez bir araya gelerek, okudukları eserleri birlikte düşünme, tartışma ve demlendirme fırsatına sahip olacaklar.

18-25 yaş arası gençlere açık olan Doğu-Batı Klasikleri Okuma Grubu I. Dönem programı aşağıdaki gibidir:

​Klasik nedir?
Neden değerlidir?
Bize ne söyler?
Klasik bir eser nasıl okunur? gibi sorular sorarak “Klasik kavramı” üzerine odaklanacağımız giriş oturumunun ardından tespit edilen eserler üzerinden okumalar yapılacaktır.
Katılımcılardan programda belirtilen eserleri okuyarak katılım sağlamaları beklenmektedir. Devam zorunluluğu olan Doğu-Batı Klasikleri Okuma Grubu ayda iki kez gerçekleştirilecektir.

Başlangıç Tarihi: 25 Ekim 2017 Çarşamba, 18:00 – 20:00
​Yer: Meridyen Derneği

Katılım kontenjanla sınırlıdır. Başvurular için son tarih 23 Ekim 2017 Pazartesi günüdür.