İstanbul Meridyen Open 2017 Uluslararası Münazara Turnuvası Ödül Töreni Gerçekleşti

Meridyen Destek Derneği tarafından düzenlenen İstanbul Meridyen Open’17 Uluslararası Münazara Turnuvası, 7 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmî internet sitesinden canlı olarak yayınlanan program, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melike Koç’un selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından Meridyen Genç Koordinatörü Rumeysa Kadak Meridyen Genç etkinliklerini ve Meridyen Münazara Kulübü’nü tanıtan bir konuşma yaptı.

Meridyen Münazara Kulübü Eğitmeni Yavuz Yiğit münazara hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra Meridyen Münazara Kulübü öğrencileri “Bireyler kendilerini toplumsal faydaya adamalıdır” konulu bir gösteri maçı yaptılar.

Program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla devam etti. Sayın Erdoğan konuşmasında; “Bilgisini hitabet ve iletişim kabiliyetiyle ortaya koyamayan bir gencin hedeflerine ulaşabilmesi çok zordur. Münazara, polemik yapma değil bilgiyi etkili kullanma sanatıdır, burası çok önemli. Münazara, kendi fikrini, sözünü, kavramlarını muhatabına dikte etmek, baskıyla, bağırmayla, korkutmayla kabul ettirmek de değildir, söz ve mantığın gücüyle bir ikna sanatıdır. Öncelikle muhatabına saygıyı, onu dinlemeyi, düşüncesine değer vermeyi gerektiren münazara, empati kurulmadan yapılamaz. Açık fikirli olunmadan, muhatabını kendine eşit ve eşdeğer kabul etmeden de münazara olmaz. Bu sebeple sonuç ne olursa olsun, münazaranın tek bir kazananı yoktur. Söz söze katılır, düşünce düşünceyle beslenir. Medeniyetimizde münakaşa nasıl hakir görülmüşse, münazara da o derece takdir ve tavsiye edilmiştir.” diyerek münazaranın önemini vurgulayıp “Münazara yarışmalarında dikkati çeken öğrencilerin daha sonra ülkelerinde, bilimde, sanatta, siyasette, iş dünyasında öne çıkan isimler olduklarını göreceğiz. Öz güveni kazandı ya o öz güveni kazandıktan sonra onlar bir defa kendilerini ispat etmiş olacaklar. Bu açıdan 10. yaşını kutlayan Meridyen Derneğimizin, 2011 yılından beri bu konuya sahip çıkmış olmasını son derece önemsiyorum. Eğitimler düzenleyerek, şampiyonalar tertipleyerek, kamplar organize ederek münazara alışkanlığını yeniden hayatımıza kazandıran derneğimizin üyelerine şükranlarımı sunuyorum” sözlerine de yer verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın jüri ve finalistlerimize ödül takdimin ardından program sona erdi.