Davetlisiniz: Uluslararası Münazara Şampiyonası ‘İstanbul Meridyen Open 2015’

2011 yılında kurduğu Münazara Kulübü ile sivil toplum kuruluşları arasında bir ilke imza atan Meridyen Derneği, dünyanın en entelektüel oyunu için dünya münazara şampiyonlarını İstanbul’da buluşturuyor.

12-15 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Meridyen Open 2015 Uluslararası Münazara Şampiyonası kapsamında, münazara alanında dünya çapında başarılar kazanmış isimlerin vereceği eğitimler ve münazara maçları yer alacak.

İstanbul Meridyen Open 2015 Uluslararası Münazara Şampiyonası programı, 12 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi’nde dünya ve Avrupa münazara şampiyonlarının vereceği, “teknik” ve “içerik” olmak üzere iki başlık altında gerçekleşecek olan eğitimlerle başlayacak:

Teknik Eğitimler

Konuşma Stratejisi

Argüman Nasıl Üretilir?

Münazara Turnuvasına Nasıl Hazırlanılır?

Etkili Başbakan Konuşması Nasıl Yapılır?

Konuşmada Yeni Açılım Getirmek

İçerik Eğitimleri

Münazarada Uluslararası İlişkiler Konuları

Münazarada Kadın Hakları Konuları

Münazarada Çevre Politikaları

Münazarada Birey-Devlet Konuları

Eğitmenler

Tasneem Elias – Dünya Münazara Şampiyonu, 2007 
Michael DG – Dünya Münazara Şampiyonası İkinci En İyi Konuşmacısı, 2015 
Harish Natarja – Dünya Münazara Şampiyonası Baş Jürisi, 2014 
Milan Vignjevic – Avrupa Münazara Şampiyonası Baş Jürisi, 2014
Christine Simpson – Münazara Şampiyonası Baş Jürisi, 2015
John McKee – Dünya Münazara Şampiyonası Yardımcı Baş Jürisi, 2016
Emilia Carlqvist – Avrupa Münazara Şampiyonası Baş Jürisi Yardımcısı, 2015
Stela Braje- Dünya Münazara Şampiyonası Finalisti
Pete Doughton- ESU Münazara Eğitmeni ve Birçok Turnuvanın Finalisti

Eğitimlerin ardından münazara maçlarıyla devam edecek olan Şampiyona’da, İngiltere’den Çin’e, Almanya’dan Malezya’ya, aralarında Oxford ve Cambridge gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden başarılı temsilcilerinin de yer aldığı 20 farklı ülkeden 150 münazaracı, ekonomi, uluslararası ilişkiler, çevre, birey-devlet ve kadın hakları gibi 8 farklı konuda şampiyonluk için yarışacak.

İstanbul Meridyen Open 2015 Uluslararası Münazara Şampiyonası hakkında detaylı bilgi için ve kayıt işlemi için tıklayınız.

Münazara Nedir?

Bir konu hakkında öğrencilerin bilgi birikimlerini, hitabet ve iletişim kabiliyetlerini, hızlı düşünme ve karar alma yeteneklerini yarıştırdığı bir ikna oyunudur.

Münazara, 200 yıldır Harvard’dan Oxford’a, Sidney’den Moskova’ya dünyanın bütün büyük üniversitelerinde en entelektüel etkinlik olarak kabul görmekte, başbakanların oyunu olarak nitelendirilmektedir. Zira, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanları Tony Blair, David Cameron, Amerika Başkanları Bill Clinton, Barack Obama okul yıllarında münazara yapmış liderlerden yalnızca bir kaçıdır.