Meridyen Derneği IV. Münazara Şampiyonası Gerçekleşti

Meridyen Derneği tarafından Meridyen Münazara Kulübü etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Meridyen Derneği IV. Münazara Şampiyonası 28 Şubat – 1 Mart tarihlerinde İstanbul Şehir Üniversitesi ile Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi ve Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz’ün de konuklar arasında yer aldığı Meridyen Derneği IV. Münazara Şampiyonası, Meridyen Münazara Kulübü proje sorumlusu Melike Koç’un hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı.

Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi adına toplam 60 takımın katılımıyla gerçekleşen turnuvada, Meridyen Münazara Kulübü’nden de 12 takım yarıştı.

5 tur, yarı final ve final şeklinde gerçekleşen turnuvada takımlar, ‘Et yemek isteyenlere hayvanların işkence çektiği görüntüler zorla izletilmelidir’, ‘Sorunu olan insanlar yaşam koçuna başvurmamalıdır’, ‘Feminist hareket anneliğin kutsanmasından memnundur’, ‘Aileler çocuklarını yetiştirirken baskıcı yöntem kullanmaları meşrudur’, ‘El-Fetih Hamas’a karşı İsrail ve ABD ile işbirliği yapmalıdır (çeyrek final)’, ‘Avrupa Birliği kendi içindeki tarım sübvansiyonlarını kaldırmalıdır (yarı final)’, ‘Tüm kimlik hareketleri sosyalizm çatısı altında çalışmalıdır (final)’ konuları üzerine tartıştılar.

Meridyen Derneği IV. Münazara Şampiyonası’na Koç Üniversitesi’ni temsilen katılan takımlardan ‘Koç Halil’ turnuvanın şampiyonu olurken, Koç Üniversitesi’nden Görkem Bostancı da en iyi konuşmacı ödülüne layık görüldü.