Meridyen Derneği III. Münazara Şampiyonası Gerçekleşti

Meridyen Derneği tarafından Meridyen Münazara Kulübü etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Münazara Şampiyonası 19-20 Nisan 2014 tarihlerinde Şehir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Meridyen Derneği III. Münazara Şampiyonası, Meridyen Derneği Başkanı Saliha Büyükdeniz’in hoşgeldiniz konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in selamlama konuşmasıyla başladı.

Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, Fatih Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi adına toplam 20 takımın katılımıyla gerçekleşen turnuvada, Meridyen Münazara Kulübü’nden de 6 takım yarıştı.

5 tur, yarı final ve final şeklinde gerçekleşen turnuvada takımlar, ‘Takım Oyunları’nda kadın-erkek ayrımı olmamalıdır.’, ‘Hayvanların yaşam alanları üzerinde mülkiyet hakları vardır.’, ‘Her insan sosyal sorumluluk projelerinde çalışmakla yükümlüdür.’, ‘İnsanlar vergilerini, gitmesini istemedikleri yerlere vermeyebilmelidir.’, ‘Vatandaşlar oylarını satabilmelidir.’(çeyrek final),  ‘Avrupa NATO eski Sovyet ülkelerine şartsız üyelik teklif etmelidir, bunun için aktif çalışmalıdır.’ (yarı final) ve ‘Türkiye için iki partili sistem daha iyidir.’ (final) konuları üzerine tartıştılar.

Meridyen Derneği III. Münazara Şampiyonası’nda finale kalan takımlardan ‘Open Bilkent’ turnuvanın şampiyonu olurken, Mertkan Torun da en iyi konuşmacı ödülüne layık görüldü.

Meridyen Derneği III. Münazara Şampiyonası, ödül töreni ile son buldu.