Meridyen Münazara Kulübü Gösteri Maçı Gerçekleşti!

Meridyen Münazara Kulübü’nün 2013-2014 dönemi ilk etkinliği 5 Ekim 2013 Cumartesi günü Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin’in de katılımıyla destek verdiği etkinlik, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in açılış konuşmasıyla başladı. Meridyen Derneği’nin kuruluş amacı ve faaliyetlerine değinen Büyükdeniz, konuşmasının ardından sözü Meridyen Münazara Kulübü Eğitmeni Yavuz Yiğit’e bıraktı.

Farklı lise ve üniversitelerden 70′in üzerinde öğrencinin katıldığı etkinlik, münazara eğitmeni Yavuz Yiğit’in münazaranın tanımı ve kişiye kattıkları hakkında bilgi verdiği sunumuyla devam etti. Bugün dünya liderlerinin pek çoğunun münazara geçmişi olduğunu vurgulayan Yiğit, münazaranın insanların kişisel, sosyal ve entelektüel gelişimi ve kültürel birikimi üzerinde bıraktığı olumlu ve  kalıcı etkilere de değindi.

Son olarak Yavuz Yiğit’in münazara yarışmasının genel kuralları konusunda bilgi vermesinin ardından Meridyen Münazara Kulübü Gösteri Maçı başladı.

“Bütün defileler ve güzellik yarışmaları kaldırılmalıdır” konusunun tartışıldığı gösteri maçı, aralarında Türkiye münazara şampiyonları Mehmet Fatih Özmısırcı ve Engin Arıkan’ın da yarıştığı takımlar arasında hararetli ve keyifli tartışmalara ev sahipliği yaptı.

Gösteri maçının ardından Türkiye münazara şampiyonları münazara deneyimlerini katılımcılara aktararak, münazaranın kendilerine neler kattığı konusunda paylaşımlarda bulundular.

Son olarak, Münazara konusunda katılımcıların sorularını cevaplayan Yavuz Yiğit, 10 Ekim 2013 Perşembe günü başlayacak olan Meridyen Münazara Kulübü 2013-2014 Eğitim Programı hakkında da bilgi verdi.

Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in yarışmacılara hediyelerini takdim etmesinin ardından program son buldu.