Meridyen Sohbetleri’nin bu ayki konuğu Beşir Ayvazoğlu

Meridyen Sohbetleri, Beşir Ayvazoğlu*nun katılımıyla devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla ‘‘Mehmet Akif’i An(la)mak’’  konusu çerçevesinde,21 Aralık 2013 Cumartesigünüsaat19.00’dagerçekleşecek sohbet için aileniz ve dostlarınızla birlikte sizlerle Meridyen’in tarihi mekânında buluşmayı diliyoruz.

Konu:          Mehmet Akif’i An(la)mak

Konuk:       Beşir Ayvazoğlu

Tarih:         21 Aralık 2013 Cumartesi, 19.00

Yer:             Meridyen Derneği

*Beşir Ayvazoğlu Kimdir?

11 Şubat 1953 tarihinde Sivas’ın Zara ilçesinde doğmuştur. Sivas ‘ta ilk ve orta öğreniminin ardından 1975’te Bursa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü tamamlamıştır. Çeşitli liselerde Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yapmış, TRT’de uzman olarak çalışmıştır. Lise yıllarında mahallî gazetelerde amatör olarak yürüttüğü gazetecilik mesleğine Hergün, Tercüman, Türkiye, Zaman ve Yeni Ufuk gazeteleriyle, Aksiyon dergisindeki köşe yazarlığı ve yöneticilik ile devam etmiştir. 1985-1991 yılları arasında Tercüman gazetesinin “Kültür-Sanat” yönetmenliği yapmıştır. Yeni Ufuk gazetesinde ise genel yönetmen olarak çalışmıştır. Dergâh, Kubbealtı Akademi, Hareket, Hisar, İzlenim, Türk Edebiyatı, Türkiye Günlüğü, Yeni Türkiye gibi dergilerde birçok deneme ve makale yayımlamıştır. Bir ara Kültür Bakanlığı danışmanı olarak görev yapmıştır.

ADTYK Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu, TDV İslâm Ansiklopedisi Türk Dili ve Edebiyatı Merkez ilim ve Redaksiyon Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. Ayrıca CNN Türk’te Hilmi Yavuz’la birlikte iki yıl “Gökkubbemiz” adlı kültür programını hazırlamış ve Kasım 2001-Temmuz 2005 tarihleri arasında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. TRT 2’de “Bir Tepeden” adlı bir kültür programı hazırlayan yazar, halen Türk Edebiyatı Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini yürütmekte ve Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM, Çocuk Vakfı ve Sezer Tansuğ Kültür ve Sanat Vakfı’nın kurucu üyeleri arasında yer alıp Türkiye Gazeteciler Cemiyet’in de üyesidir. Şiir, deneme, araştırma, inceleme ve biyografi alanında yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunmaktadır. Ayrıca “Mevlana ve Günümüz Türkçesiyle Şiirleri” adlı eseri Refik Durbaş ile ortak kaleme almış ve “Hayal Şiir: Yahya Kemal Beyatlı Şiiri Üzerine Makaleler” kitabının yazar kadrosunda yer almıştır. Hakki Süha Gezgin’in yazdığı “Edebî Portreler” isimli kitabın ise editörlüğünü yapmıştır.