Meridyen Sohbetleri’nin bu ayki konuğu Mustafa Akgül

Meridyen Sohbetleri’nin bu ayki konuğu, Türkiye’de bir ilke imza atarak, cami ve salonlarda göze hitap eden slayt sunumlu vaazları başlatan İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül*.

15 Mart 2014 Cumartesi günü saat 19.00′da Müslümanın İş Ahlâkı” konusu çerçevesinde Üsküdar’ın manevi ve kültürel atmosferinde yer edinmiş tarihi mekanımızda gerçekleştireceğimiz sohbet programımızda aileniz ve dostlarınızla birlikte sizlerle Meridyen’de buluşmayı diliyoruz.

Konu:            Müslümanın İş Ahlâkı

Konuk:          Mustafa Akgül

Tarih:           15 Mart 2014 Cumartesi, 19.00

Yer:               Meridyen Derneği

*Mustafa Akgül Kimdir?

Mustafa Akgül 1950 de Kayseri’ nin Erkilet nahiyesinde doğdu. İlk, orta ve yüksek tahsilini Kayseri’ de yapan Akgül, mesleğe Talas Ali Saib Paşa Camii’nde imam olarak başladı. 3 Yıl kadar Kayseri Müftü Yardımcılığı yaptı, daha sonra İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nde Fıkıh, Hadis ve Tefsir dallarında uzmanlık eğitimi gördü. Edirne’nin Keşan ilçesinde Müftülük yapan Akgül, 32 sene İstanbul’da Merkez Vaizliği yapmış, 2012 yılında da İstanbul Baş Vaizliği’ne tayin edilmiştir.

200′ ü aşkın televizyon programına yapımcı veya misafir olarak katılan Akgül, Türkiye’ de bir ilke imza atarak cami ve salonlarda göze hitap eden slayt sunumlu vaazları başlattı. Bu görüntülü vaazlarını, yurt içi yurt ve dışında, çeşitli mekanlarda yaklaşık 250 defa sundu.

Ülkemizin 30’a yakın ilinde konferans ve vaazlar veren Mustafa Akgül, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde, Hindistan, Avustralya gibi uzak doğu ülkelerinde ve Amerika gibi uzak batı ülkelerinde defalarca konferanslar verdi.

Dünyada bir ilk olan “Din Görevlileri Sendikası”nın kurucuları arasında bulunup, uzun süre 2. başkanlığını sürdürdü. Son şekliyle “Diyanet-Sen” adını alan bu sendikanın halen onursal genel başkanıdır.

İstanbul Müftülüğü veya Diyanet işleri Başkanlığı’nın hizmet içi eğitim programlarında Cami görevlisi meslektaşlarına seminerler veren Mustafa Akgül, evli olup 5 çocuk babası ve yedi torun dedesidir.