Meridyen Sohbetleri’nin bu ayki konuğu Prof. Dr. Mahmut Kaya

Meridyen Sohbetleri’nin bu ayki konuğu, Busri’nin asırlardır terennüm edilen Kasîde-i Bürde’sini Türkçe’ye tercüme eden Prof. Dr. Mahmut Kaya.

Mevlid Kandili’nin akabinde “Naat Kültürü” çerçevesinde Üsküdar’ın manevi ve kültürel atmosferinde yer edinmiş tarihi mekanımızda gerçekleştireceğimiz sohbet programımızda aileniz ve dostlarınızla birlikte buluşmayı diliyoruz.

Konu:            Naat Kültürü

Konuk:         Prof. Dr. Mahmut Kaya

Tarih:           26 Ocak 2013 Cumartesi, 19.00

Yer:               Meridyen Derneği

Kontenjan sınırlıdır. Katılım bilgisi verilmesi rica olunur: [email protected]

Prof. Dr. Mahmut Kaya Kimdir?

1945 Tokat doğumludur. 1955’te İstanbul’a gelerek önce geleneksel din eğitimi gördü. İlk ve ortaöğrenimini bu süreç içinde tamamladı ve 1972’de İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun oldu. 1977’te aynı fakültenin Felsefe Bölümü Türk-İslâm Düşüncesi Tarihi Kürsüsü’nde asistan oldu ve aynı kürsüde 1973’te başladığı doktora programını 1979’da İslam Kaynakları Işığında Aristoteles ve Felsefesi adlı çalışmasıyla tamamladı. 1983’te yardımcı doçent, 1986’da doçent, 1992 yılında da profesör oldu. Uzun yıllar aynı fakültenin Felsefe Bölümü Türk-İslâm Düşüncesi Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptığı görevinden 2012 yılında emekli oldu. 1988’den beri de Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi’nde ilimler tarihi, İslâm düşüncesi ve ahlâk alanında ilim kurulu üyesi olarak çalışmak ve ilmi çalışmalarına devam etmektedir.