AKSM Konferansları: Çocukluk ve Gençlik Döneminde Değer Erozyonu | Psikiyatrist Doç. Dr. Kemal Sayar

Bir zamandır bu konuyla ilgili televizyonda ve çeşitli oturumlarda konuşuyordum. Çünkü bunu bilfiil yaşayan, gören, değer erozyonu konusuna tanıklık eden birisiyim.

Mesleğimin bir bölümünü çocuklar ve gençler oluşturuyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 2004-2008 seneleri arasında genç ve ergen kliniğini kurdum ve orada idarecilik yaptım. Klinik şefliği yaptım 4 sene boyunca.

Dolayısıyla gençlerin ne tür ruhsal sorunlarla boğuştuğunu ilk elden gözlemleme şansım oldu. Bildiğiniz gibi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi Türkiye’de ruhsal sıkıntıların ve rahatsızlıkların yükünü kaldıran bir hastane. Burada, benim oraya geldiğim 2004 senesi itibariyle 13-16 yaş arası çocuklarımız yetişkin insanların içinde tedavi ediliyorlardı. Bu da bazen istenmeyen sonuçlara sebep olabiliyordu. Dolayısıyla hastane içerisinde bazı kişilerden çok güçlü direnç ve muhalefet olmasına rağmen ayrı bir klinik kurmamız gerektiğine karar verdik ve 14-20 yaş kesimini hastanenin geri kalan bölümünden ayırdık.

AKSM Konferansları: Çocukluk ve Gençlik Döneminde Değer Erozyonu | Psikiyatrist Doç. Dr. Kemal Sayar (PDF) indirmek için tıklayın