Meraklı Çocuk Hayy, Yeni Sezonda Çocuklarla Buluşuyor

Endülüslü İbn Tufeyl’in birçok düşünüre esin kaynağı olmuş neredeyse bin yıllık eseri Hayy bin Yakzan’dan ilham alınarak kurgulanan, “Meraklı Çocuk Hayy” müzikli çocuk oyunu, geçtiğimiz yıl İstanbul galası ile perdelerini açmıştı. Sonpeygamber Çocuk Sitesi’nin bir etkinliği olarak görücüye çıkan oyun, İstanbul içi gösterimlerde Anadolu ve Avrupa yakasında, 35 bin çocuk tarafından beğeniyle izlendi.

Meridyen Derneği’nin yapımcılığını üstlendiği oyun, Anadolu Gösterimleri galasını 17 Nisan 2016’da Ankara’da gerçekleştirdi. Gala ile Ankara başta olmak üzere Anadolu’nun farklı illerinde gösterimleri gerçekleşen oyun, binlerce çocukla daha buluştu ve toplamda 65 bin seyirciye ulaştı.

Yönetmenliğini Tiyatro Greyfurt’tan Mehmet Emin İnci’nin üstlendiği oyun; zalim bir vezirin zulmünden kaçarken küçük bir sandalla kıyıya vuran Hayy’ın, hakikat dolu hikayesini konu ediniyor. Etrafında gördüğü tüm canlılardan farklı olan Hayy, gerçekte kim olduğunu sorguluyor. Felsefi bir eserin çocuk tiyatrosu olarak uyarlanmasındaki tüm zorlukları, en uygun üslupla aşmaya gayret eden oyun, günümüz çocuklarına insan olmanın anlamı ve erdemi, yaratıcının büyüklüğü gibi, çok temel esaslarda düşünme fırsatı veriyor.

Usta oyuncuları, rengarenk dekor ve kostümleriyle çocukların ilgi odağı olan Meraklı Çocuk Hayy, yeni sezonda seyirci ile buluşmaya devam ediyor. 24 Ocak 2017 Ümraniye Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde sezonun ilk gösterimi gerçekleşecek oyunun İstanbul içi gösterim yeri ve saatleri, sosyal medya hesaplarından ve web sitesi üzerinden güncel olarak duyurulacaktır.

Detaylı bilgi için:
Meridyen Derneği
Tel: 0216 310 30 39
GSM: 0533 315 28 86