Meridyen’den İnternet Kütüphanesi Projesi’ne DESTEK!

Meridyen, bilgiyi toplumun her kesimine taşıma vizyonuyla, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekliyor!

Meridyen Derneği, görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişimini sağlamak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuarı (GETEM) tarafından tasarlanan “İnternet Kütüphanesi Projesi”ne kurumsal düzeyde bir katkı sağlamaya hazırlanıyor.

“Bilgiye erişmek için engel yok” sloganıyla yola çıkan ve 2006 yılından beri çalışmalarını sürdüren GETEM, basılı kaynaklardan sınırsızca faydalanamayan görme engellilerin yanı sıra diğer türlerde engeli olan bireylere de destek olmayı amaçlıyor. Ağırlıklı olarak Türkçe ve İngilizce eserlerin yer aldığı kütüphanede, hikâye, roman, şiir türü kitapların yanı sıra Türkiye’deki üniversitelerde okutulmakta olan ders malzemesi (kitap, makale, ders notu) ile ders ve konferansların kayıtları ve bilimsel makale ve kitaplar bulunuyor.

Meridyen olarak projeye vereceğimiz katkıyı büyütmek ve yaygınlaştırmak adına siz üye ve gönüllülerimizin desteğini bekliyoruz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir