“Türkiye’de Tüm Yönleri ile Siyer Çalışmaları” başlıklı Sonpeygamber.info uluslararası sempozyumuna başvuru süresi uzatıldı!

Sonpeygamber.info Projesi kapsamında Hz. Peygamber’in günümüzde nasıl daha iyi anlatılabileceğine dair bugüne dek çok yönlü faaliyetlere imza atan Meridyen Derneği, bu ufuktaki akademik çalışmalarına bir yenisini daha eklemeyi ve 2008 yılından bu yana 5 ayrı tema altında gerçekleştirilen “Siyer Atölyesi” toplantılarını nihai anlamda bir sonuca ulaştırmayı planlıyor.

10-12 Nisan 2015 tarihinde düzenlenecek olan “Türkiye’de Tüm Yönleri ile Siyer Çalışmaları” başlıklı uluslararası sempozyum ile modern Türkiye’de akademik, popüler, edebî, görsel, dijital, eğitsel, çocuk edebiyatı vb. tüm sahalarda ortaya konulmuş olan siyer çalışmalarının disiplinlerarası bir perspektifle masaya yatırılması ve niceliksel anlamda büyük bir ivme kazanan Türkçe siyer literatürünün niteliksel anlamda eleştirel bir değerlendirmeye tabi tutulması ve bu sahada ileriki dönemde yapılacak çalışmalara rehberlik etmesi bakımından yapıcı tekliflerin sunulması hedefleniyor.

Gelen talepler üzerine sempozyuma başvuru süresi 15 Ekim 2014 tarihine kadar uzatılmıştır. Kabul edilen tebliğlerin tam listesi ise 1 Kasım 2014 tarihinde açıklanacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.