Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Münazara Başarısı!

Meridyen Derneği, Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Münazara Kulübü öğrencilerini, 19-20 Mart 2014 tarihlerinde, dernek merkezinde ağırlayarak Katar’da düzenlenen münazara yarışmasına hazırlık amacıyla münazara eğitim desteği verdi.

Meridyen Münazara Kulübü eğitmeni Yavuz Yiğit tarafından verilen eğitim, “Temel münazara eğitimi, münazara kuralları ve argüman nasıl üretilir” konuları çerçevesinde iki gün boyunca devam etti.

Katar’da, 23-26 Mart 2014 tarihleri arasında 22 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ‘Uluslararası II. Liseler arası Arapça Münazara Yarışması’nda Türkiye’yi Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden, Usame Bakha, Yusuf Sennou, Mustafa N´daye ve Hasan Cemal temsil etti.

Uluslararası II. Liseler arası Arapça Münazara Yarışması’nın birinci turunda sırasıyla Katar, Cibuti, Moritanya, Malezya ve tekrar Katar´la müsabaka yapan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri, dört müsabakayı kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde, Kuveyt takımını yenerek yarı finale çıkan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri, Ürdün takımını mağlup ederek finalde yarışmaya hak kazandı.

Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri, Yemen´le yaptığı final karşılaşmasını da kazanarak, bu sene ilk defa Türkiye’nin yanında dili Arapça olmayan başta Amerika, Malezya ve Singapur gibi ülkelerin de iştirak ettiği yarışmada dünya şampiyonu oldu.

Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Münazara Kulübü takım başkanı Lokman Yılmaz, Meridyen Derneği’ne göndermiş olduğu teşekkür mesajında ise şunları dile getirdi:

“Öncelikle, Yavuz Yiğit Bey’e bize olan katkılarından dolayı, dernek mensuplarına ise, bize bu imkanı sağladıkları için takımın çalıştırıcısı olarak ben Lokman Yılmaz ve okul personelleri adına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Meridyen Derneği olarak bizler de, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.