Meridyen Münazara Kulübü Uluslararası Münazara Şampiyonası ‘Estonia Open 2014 Turnuvası’nda!

Meridyen Münazara Kulübü üyeleri 10-11-12 Nisan 2014 tarihlerinde Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen Uluslararası Münazara Şampiyonası “Estonia Open 2014 Turnuvası”na katıldı.

İsveç, Finlandiya, Hollanda, Pakistan, Estonya, Türkiye, Almanya, Fransa, Sırbistan, Litvanya, Hırvatistan, Amerika, İngiltere, İrlanda, İskoçya, Slovenya gibi 30 farklı ülke adına yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleşen turnuvada, Meridyen Münazara Kulübü 2’şer kişiden oluşan 2 ayrı takım ile yarıştı.

Turnuvada, “Doping kullanmak isteyen oyuncular için ayrı bir lig oluşturulmalıdır”, “Evlilik sözleşmelerine ‘aldatma durumunda hapis cezası’ maddesi eklenebilmelidir”, “Savaş teknolojisinde insansız robotlar kullanılabilmelidir”, “Eşcinsellik bir ‘tercih de olabilir’ denmemelidir”, “Üst düzey firmaların yönetim kurullarında %50 kadın kotası bulunmalıdır” konuları tartışıldı.

İlk kez uluslararası bir münazara turnuvasına katılan Meridyen Münazara Kulübü üyeleri, Meridyen A takımı olarak 5 münazara maçında 2 kez birincilik, 1 kez ikincilik alarak 8 puanla, Meridyen B Takımı olarak ise 3 puanla turnuvayı tamamladı.

Meridyen Derneği’ni temsilen yarışan Meridyen Münazara Kulübü üyeleri Ayşe Sena Özkan, Ebru Karabulut, Ömer Faruk Kahraman, Semanur Pekkendir ve Meridyen Münazara Kulübü Eğitmeni Yavuz Yiğit’i göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ederiz.