Meridyen Sohbetleri Prof. Dr. Kemal Sayar’ın katılımıyla gerçekleşti

Meridyen Sohbetleri, Prof.Dr.Kemal Sayar’ın katılımıyla 25 Mayıs 2013 Cumartesigünü saat 19.00′da Meridyen’in geçmişten bugüne Üsküdar’ın manevi ve kültürel atmosferinde yer edinmiş tarihi mekanında gerçekleşti.

Yaklaşık 45 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Kemal Sayar, ‘Ailede Mutluluk’ konusu çerçevesinde bir sohbet gerçekleştirdi.

Meridyen Derneği’nin faaliyet alanlarını konu alan kısa tanıtım filmiyle başlayan sohbet, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Büyükdeniz’in selamlama konuşmasının ardından Prof. Dr. Kemal Sayar’ın konuşmasıyla devam etti.

Aile kavramının günümüz dünyasının en önemli meselelerden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kemal Sayar, birey – aile ilişkisine dair açıklamalarda bulundu.

Aile saadeti, ailede dirlik ve düzen ve aile içerisindeki beklentiler gibi konulara değinen Sayar, eşler arası diyalogu örneklerle anlattı.

Son olarak, aile içerisindeki ahlâk kavramının değerlere yansımasından bahseden Sayar, ‘Bir insanın nefsi dininin elinde kar gibi ermiyorsa, dini nefsinin elinde kar gibi erir’ sözleriyle konuşmasına son verdi.

Sohbet, Prof. Dr. Kemal Sayar’ın katılımcıların sorularını cevaplamasının ardından son buldu.