Meridyen Sohbetleri Dr. Necdet Subaşı ile başladı

Meridyen Sohbetleri, geçmişten bugüne Üsküdar’ın manevi ve kültürel atmosferinde yer edinmiş tarihi bir mekanda, Meridyen Derneği’nin yeni merkezinde 24 Aralık Cumartesi akşamı başladı.

Meridyen Sohbetleri’nin ilkinde, Diyanet İşleri Strateji Geliştirme Başkanı Sosyolog Dr. Necdet Subaşı kadim bir konu olan ve ülkemizde genel olarak fıkhî yönüyle ön plana çıkan ‘Hac’ ibadetini farklı boyutlarıyla ele aldı.

Meridyen Derneği, 24 Aralık 2011

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilk defa bu sene kutsal topraklara  ‘Haccın sosyal boyutu’nu araştırmak üzere giden ekibin başında bulunan Dr. Subaşı konuşmasında Hac ibadetinin önemini vurgulayarak, ‘ümmet kavramı’, ‘Arafat coşkusu’, ‘tavaf kavramı’, ‘şeytan taşmalanın sembolik anlamları’, ‘Hac’da öğrenilenlerle gelen sorumluluklar’ gibi konularda da önemli açıklamalarda bulundu. Haccın gerçek bir mahşer provası olduğunu vurgulayan Dr. Subaşı, farklı milletlerden gelen hacılara dair gözlemlerini de dinleyicilerle paylaştı.

50’ye yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, Dr. Necdet Subaşı’nın dinleyicilerin sorularına verdiği cevaplarla son buldu.