Meridyen Sohbetleri Prof. Dr. Ömer Faruk Harman’ın katılımıyla gerçekleşti

Meridyen Sohbetleri, yeni döneminde ikinci konuğu Prof. Dr. Ömer Faruk Harman’ın katılımıyla 27 Aralık 2012 Perşembe günü saat 19.00′da Meridyen’in geçmişten bugüne Üsküdar’ın manevi ve kültürel atmosferinde yer edinmiş tarihi mekanında gerçekleşti.

Yaklaşık 50 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, ‘Ortadoğu ve Türkiye’deki Misyonerlik Faaliyetleri’  konusu çerçevesinde bir sohbet gerçekleştirdi.

Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Havva M. Kanbur’un selamlama konuşmasıyla başlayan sohbet Prof. Dr. Ömer Faruk Harman’ın, misyon ve misyonerlik kavramları hakkında kısa bilgi vermesiyle devam etti.

Hıristiyanlık geleneğinde misyonerlik faaliyetleri ve bu faaliyetlerin kaynağından bahseden Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, her Hıristiyan’ın temelde misyoner olduğunu, Pavlus’un ilk ve en önemli misyoner kişi olduğunu ifade etti.

Son olarak misyonerlik ile diyalog arasındaki ilişkiden bahseden Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, ‘Misyonerliğin yolu diyalog meselesidir’ sözüyle sohbetine son verdi.

Sohbet, Prof. Dr. Ömer Faruk Harman’ın katılımcıların sorularını cevaplamasının ardından son buldu.