Meridyen Sohbetleri Muhyiddin Şekûr’un katılımıyla gerçekleşti

Meridyen Sohbetleri, yeni döneminde ilk konuğu Muhyiddin Şekûr‘un katılımıyla 30 Kasım 2012 Cuma günü saat 19.00′da Meridyen’in geçmişten bugüne Üsküdar’ın manevi ve kültürel atmosferinde yer edinmiş tarihi mekânında gerçekleşti.

Yaklaşık 70 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Muhyiddin Şekûr, ‘Modern Dünyada Tasavvufu Yaşamak’  konusu çerçevesinde bir sohbet gerçekleştirdi.

Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Havva M. Kanbur’un selamlama konuşmasıyla başlayan sohbet Muhyiddin Şekûr’un , ‘Su Üstüne Yazı Yazmak’ ve ‘Gölgeler Koridoru’ adlı kitapları hakkında kısa bilgi vermesiyle devam etti.

Tasavvuf ve tasavvufun insana kazandırdığı hasletlerden bahseden Muhyiddin Şekûr, tasavvufun İslam’ın üstünde bir kavram olmadığını, İslam’ın bir parçası olduğunu ve kendini geliştirmek isteyenlere rehber olduğunu ifade etti.

Muhyiddin Şekûr, modern çağın en büyük sorununun dikkat dağınıklığı olduğunu ve tasavvufun dikkat dağınıklığını nasıl ortadan kaldırdığına değindikten sonra son olarak zaman kavramından bahsetti.

Sohbet, Muhyiddin Şekûr’un katılımcıların sorularını cevaplaması ve kitaplarını imzalamasının ardından son buldu.